SOCIËTEIT "JANSBERG"

Informatie, hulp en assistentie op het gebied van welzijn, gezondheid en zorg


Onderstaande informatie is met zorg samengesteld, maar voor eventuele (type)fouten
of niet onmiddellijk aangepaste wijzigingen in de informatie kan geen verantwoordelijkheid worden aanvaard
uitgebreidere informatie is mogelijk via het aanklikken van de blauwe hyperlinks


 

Milsbeekse dorpsondersteuner Dolinda Wijnhoven
Zorg in Milsbeek lees verder
Sociale kaart  De konnectkever


Alarmnummer (Politie, Brandweer, Ambulance) Tel. 1 1 2

Sedert januari 2022 ook digitaal bereikbaar met de 112NL-app (lees meer)

Politie (geen spoed) – Tel. 0900-8844

Bewegen
is buitengewoon belangrijk om lichaam en geest fit houden
en om gezond en vitaal oud te kunnen worden, lees verder

Buurtzorg Gennep – Tel. 06 132 82 383   email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;   http://gennep.buurtzorg.net
Verpleging en verzorging voor cliënten thuis in Milsbeek, Gennep, Heijen, Ottersum, ‘t Ven. Voor een hulpvraag kunt u zelf, uw partner of familie, huisarts , specialist of verpleegkundige ons rechtstreeks bellen. Wij zijn 24 uur bereikbaar en u krijgt direct een teamlid te spreken, die met u een afspraak maakt voor een huisbezoek om uw hulpvraag te inventariseren. Samen met u en uw naasten wordt dan de nodige zorg afgestemd, rekening houdende met uw beperkingen en mogelijkheden. De kosten worden vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar.
Het Milsbeekes team (Buurtzorg PG Gennep, Kerkstraat 20) richt zich specifiek op mensen met geheugen problemen en dementie. Tel. 06 106 87 074   email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dementieconsulent Ouderenverpleegkundige – Tel. 0900-8803   www.pantein.nl
(luisterend oor, advies bemiddeling op basis van een zorgplan, doorverwijzing huisarts/specialist vereist; kosten wordt vergoed vanuit uw basis-zorgverzekering)

Geestelijke Bijstand – Parochie Milsbeek – Tel. 0485-51 63 23

Huisarts
– Spoedeisende hulp (avond, nacht, weekend, feestdagen) – Tel. 0900-8880
– Huisartsenpraktijk Milsbeek – Tel. 0485-51 70 00
– Huisartsenpraktijk Ottersum – Tel. 0485-51 27 17
– Huisartsenpraktijk Gennep – Tel. 0485-51 23 17

Maaltijdservice
– Spar Willemsen – Tel. 0485- 51 78 50  website: willemsen.spar.nl
   Een service voor mensen die incidenteel of voor een korte periode maaltijden willen gebruiken
   is dit laagdrempelijk en gemakkelijk dichtbij.
– Synthese Venray – Tel. 0478-74 50 74 of 0900-55 000   www.demaaltijdservice.nl 
  Koelversmaaltijden
  De maaltijden worden van te voren bereid en kant-en-klaar bij u aangeleverd.
  Onze maaltijden kennen een houdbaarheid van 12 dagen op het moment van bezorgen
  en dienen bewaard te worden onder een temperatuur van maximaal 7 graden Celsius.
  Zo hoeft u deze alleen nog maar even op te warmen.
  Dagelijks bezorgde warme maaltijden zijn voorbehouden aan mensen die hiervoor een indicatie hebben.
– Hofmans Catering Malden – Tel. 024-358 60 76   email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  (warme maaltijdvoorziening)

Mantelzorg Steunpunt Gennep – Tel. 0485-51 29 34   email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Informatie, advies, luisterend oor, lotgenotencontact (Beleid van de gemeente Gennep in ontwikkeling)

Ouderenbond KBO Zomerzon Milsbeek – Tel. 0485-51 39 08   KBO Milsbeek of  facebook
De doelstelling is de belangen van alle ouderen op het gebied van het welzijn te behartigen en de zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheid van de leden als individu en als groep te bevorderen.

Ouderenwerker Corry Hopman – Tel. 0485-51 29 34   www.synthese.nl
(beroepskracht in het ouderenwerk in dienst van Synthese)

Personen-alarmeringwww.thuiszorgpantein.nl  – Tel. 0900-8803  of via
– Synthese – Tel. 0478-51 73 17 of
– zorgaanbieder Proteion – Tel. 088-850 0000
Personenalarmering is bedoeld voor mensen die thuis wonen, maar zich niet helemaal veilig voelen.   Bent u bang om te vallen en dan niet meer overeind te kunnen komen?   Dan kan personenalarmering een uitkomst zijn.   U krijgt een zendertje dat u aan een snoer om uw hals draagt.   Als u plotseling hulp nodig heeft, hoeft u alleen maar op de knop op het zendertje te drukken   en er komt meteen hulp op gang. Dit geldt dag en nacht.   Deze vorm van alarmering biedt u veiligheid, waardoor u langer thuis kunt blijven wonen.

Team Toegang – Tel. 0485-49 41 41   email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het Team Toegang is het eerste aanspreekpunt voor zorg en ondersteuning aan inwoners van de gemeente Gennep. Hebt u een vraag op het gebied van zorg of welzijn? Samen met u gaat een medewerker van het Team Toegang op zoek naar een passende oplossing, toegesneden op uw persoonlijke situatie en mogelijkheden. Uw persoonlijke leefsituatie vormt het uitgangspunt tijdens het zogeheten keukentafelgesprek. Onderzocht wordt welke zorg en ondersteuning u nodig heeft. Niet door meteen allerlei hulpverleners in te schakelen, maar door eerst te kijken wat u zelf nog kunt, eventueel met hulp van anderen. Op basis van het keukentafelgesprek wordt met u een plan gemaakt met mogelijke oplossingen. Uitgangspunt is dat u zelf de regie houdt. Lees meer
MEE – cliëntondersteuning – Tel. 0900 999 888 Hebt u ondersteuning nodig van de gemeente op het gebied van zorg of welzijn en weet u niet goed hoe u dit moet aanpakken. Hebt u behoefte aan iemand die u kan bijstaan, bijvoorbeeld bij een keukentafelgesprek dan kunt u een beroep doen op een onafhankelijke cliëntondersteuner. U hoeft daarvoor niets te betalen, want de gemeente verzorgt MEE cliëntondersteuning.

Telefonische Hulpdienst – Tel. 0900-0767

Thuiszorgwinkel Pantein – Tel. 0900-8803 (keuze 4)   www.pantein.nl
(hulp- en verpleegmiddelen lenen, huren, kopen)

Vervoer
De wensbus is vanaf 1 januari 2017 beschikbaar voor alle inwoners van Milsbeek, klik hier voor meer informatie

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Tel. 06-557 90 271 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   www.vptznoordlimburg.nl
Wat kan VPTZ voor u betekenen? Sterven hoort, net als geboren worden, bij het leven. Dat is gemakkelijk gezegd. Maar wanneer u zelf of uw dierbare te horen heeft gekregen dat het einde nabij is, is dat zwaar. U wilt samen het best mogelijke uit die laatste periode halen. De goed opgeleide vrijwilligers van VPTZ kunnen daarbij helpen. Ze bieden tijd, aandacht, en ondersteuning aan degene die gaat sterven en aan zijn/haar naasten. De vrijwilligers zijn er voor u, als het er echt om gaat. De meeste mensen willen het liefst in hun eigen vertrouwde omgeving worden verzorgd en sterven. Voor naasten is het zorgen voor een ongeneeslijk zieke een dankbare maar zware taak, niet alleen fysiek maar ook geestelijk. Vaak komen zij aan kleine maar belangrijke dingen niet toe.
De VPTZ Noordelijk Noord-Limburg kan in de laatste levensfase hulp bieden. De vrijwilligers werken vanuit hun eigen betrokkenheid en deskundigheid met de professionele zorg samen. Zo geven zij zowel u als uw naasten tijd, aandacht en ondersteuning op momenten dat daar behoefte aan is. Dit kan zowel ’s nachts als overdag.
U kunt ook een afspraak maken als u nog niet helemaal zeker bent of u een beroep wilt doen op de hulp die de vrijwilligers bieden. Ook de afweging of het mogelijk is om thuis te blijven of de voorkeur uitgaat naar een (respijt)verblijf in een hospice kunt u met hen bespreken. Laat u gerust eerst goed informeren over de mogelijkheden en de werkwijze van de VPTZ-organisatie.

Wonen
– Destion – Tel. 088-199 00 00   www.destion.nl
– Mooiland – Tel. 088-450 10 10   https://www.mooiland.nl

Ziekenhuizen
– Canisius – Tel. 024-365 76 57   https://www.cwz.nl
– Maasziekenhuis Boxmeer – Tel. 0485-84 50 00   www.maasziekenhuispantein.nl
– Radboud Nijmegen – Tel. 024-361 11 11   https://www.radboudumc.nl

De Zonnebloem  – Tel. 0485-51 20 08
Iedereen heeft behoefte aan gezelschap, aan lekker bijpraten, een luisterend oor. Wil jij in jouw buurt huisbezoek ontvangen om samen een kopje koffie drinken of liever mee met een Zonnebloemactiviteit of met deelnemers uit de regio op vakantie? Maar ook een boswandeling, samen genieten van een lunch, een potje bingo, of een bezoek aan een tuincentrum zou kunnen. De vrijwilligers van de Zonnebloem bieden uitkomst. Zij komen langs kijken naar jouw wensen en bespreken de mogelijkheden.
Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil je je aanmelden als deelnemer of als vrijwilliger? Neem dan contact met ons op.
(website landelijke organisatie: https://www.zonnebloem.nl/activiteiten/bezoek-aan-huis)